Ordlab – Find den rigtige video

Her skal du se, hvordan du kan ved hjælp af forskellige tilgange, kan finde frem til den instruktionsvideo, du har brug for.

Videotekst

Find den rigtige video. På Ordlab har vi fokuseret på at gøre det nemt, at finde frem til specifikke instruktionsvideoer. Det er muligt at finde frem til videoer på forskellige måder. Jeg kan enten søge i søgefeltet (skriv) eller jeg kan filtre via afkrydsningsfelter.
Hvis du sidder på en lille skærm, skal du klikke her, så filtreringsmulighederne bliver synlige.

Først klikker jeg på vælg platform, og efterfølgende på den platform jeg bruger. Hvis jeg søger hjælp til en bestemt opgave, eksempelvis OCR-behandling af tekst, kan jeg sætte et kryds her. Til sidst skal jeg vælge, om der er et specifikt hjælpemiddel jeg foretrækker at se videoer om. Jeg sætter et kryds ud for Appwriter og klikker på søg.

Jeg kan nu se alle videoer fra Appwriter, der omhandler OCR-behandling på Mac. Jeg fjerner filteret Appwriter, da jeg ønsker at se alle videoer vedrørende OCR-behandling på mac. Der er både nogle videoer fra CD-ORD, AppWriterm, OneNote og IntoWords. Jeg klikker på en video.

På bjælken over videoen, kan jeg tilføje videoen som favorit. Tilføje den til en spilleliste eller dele videoen via mail eller ved at sende linket. Jeg kan se mine favoritter og spillelister under “Min side”.

Alle videoer har et unikt ID-nummer, som man kan søge frem i søgefeltet. Under videoen kan jeg springe direkte ind forskellige steder i videoen. Jeg har eksempelvis set denne video før, hvorfor jeg ønsker at springe introen over. Ude i højre side kan jeg se flere informationer om videoen samt hvilke andre videoer, som kunne være relevante for mig.

Hvis jeg ikke bruger filterne, kan jeg klikke på alle videoer. Her kan jeg se alle videoer på siden. De øverste videoer, vil være dem som er lagt op senest. Altså de nyeste videoer. For at finde frem til specifikke videoer, kan jeg vælge at bruge bjælken til venstre.

Hvis jeg gerne vil se alle videoer vedrørende programmet AppWriter, på tværs af platforme, kan jeg klikke på Appwriter under “hjælpemiddel”. Hvis du ikke kender til programmet forvejen, kan du her kort læse om det. Ikonerne her viser hvilken platform, der er gældende. Nogle kategorier har en pil ud foran sig. Hvis jeg klikker på den, bliver der foldet flere muligheder ud. AppWriter har eksempelvis en række underkategorier, der er sorteret efter platform. Google er derimod sorteret efter softwareservices såsom Google Docs, Google Keep, og Google Oversæt.