Der kan være noget galt med dit login. Prøv at få en anden til at logge på. Hvis det lykkes for den anden person, skal du kontakte din lokale it-support for fejlfinding på dit Unilogin.
Måske har du/din institution ikke Premium-abonnement?
Hvad gør jeg?
Studerende har to muligheder for at komme på: “Tal til windows”.
Kontakt din SPS-vejleder på studiet og spørg, om der er tilkøbt Premium-adgang til Ordlab.
Ja det er rigtigt. Dette er ophørt pr. 31/12-2021.
Fra 1/1-2022 kan disse funktioner tilkøbes for kr. 3.000,- pr. institution pr. år.
Send en mail til: administration@ordlab.dk. Skriv tilkøb i emnefelt og oplys EAN + institutionsnavn, -adresse & -nummer. Så opretter vi en forlængelse og sender en faktura.
Ja, desværre. I overgangen fra OrdblindeLab til Ordlab har det ikke været muligt at medbringe/overføre de eksisterende spillelister. Vi håber, at det ikke giver for store gener. Vi opfordrer til, at I benytter muligheden til at lave nye lister fra det store udvalg af såvel helt nye som opdaterede film.
Kun skoler med elever/studerende, der får SPS-støtte inkl. undervisningstimer, kan få fri adgang. Alle andre skoler/institutioner skal abonnere selvstændigt.
Det er desværre en misforståelse.
OrdLab samarbejder med STUK, hvilket betyder, at alle institutioner med SPS-modtagere, der modtager instruktionstimer, har fri adgang til videovejledningerne på Ordlab. Man skal altså være SPS-udbyder. Det er ikke nok at have SPS-støttede elever.
Hvis du står og mangler en specifik video, er du meget velkommen til at skrive til os via blanketten. Så sørger vi for, at videoen bliver sat i produktion.
Tidligere startede alle dikteringer med store bogstaver. Men dette var et stort irritationsmoment for mange brugere. “Tal til Windows” er primært er udviklet til kombinationsskrivning – tastning og diktering. Udviklere, som os, skal vælge mellem lille eller stort bogstav ved hver ny indtaling. Som det er nu, er man fri for efterfølgende at rette alle de indtalte ord, man kan blot nøjes med dem, der skal være med stort bogstav.
Ja, ”Tal til Windows” er faktisk bedst til at diktere enkeltord eller korte sætninger. Det er det, vi har kodet den til. Alt for mange er nemlig vant til at anvende synonymstrategier, og ved svære ord ændres sætningen for at undgå disse. Med “Tal til windows” kan vi taste de ord, vi kan skrive og nøjes med at diktere de svære.
Hvis dikteringen ikke er specielt præcis, går genkenderen i gang med at ”rette” ud fra den kunstige intelligens – gælder specielt på iPhones. Genkenderen leder efter ”fejl”. Når den tror, den har fundet en fejl, starter den forfra med at rette det dikterede. Finder den endnu en fejl, startes processen igen. Dette får det udtryk, at ordene hopper rundt. Dette sker ikke, hvis man dikterer enkeltord og korte sætninger.
Hvis der er hængelås på, så er det sandsynligvis fordi, du ikke er logget ind. Så snart du logger ind, forsvinder hængelåsene. Se evt. vedlagte video:
Hvis du modtager:”Alle videoer” i stedet for en konkret spilleliste, så er det sandsynligvis fordi, hele linket ikke bliver omdannet til et hyperlink. Se evt. vedlagte video:
Jo, men det samme kan, i dag, gøres hurtigere og mere tilgængeligt vha. din smartphone.
En C-Pen skal findes frem fra tasken og kobles til pc. Elevernes smartphones ligger altid inden for en armslængde.
En C-pen skal have installeret driver på pc eller mac. På smartphones er funktionen nu en del af styresystemet. På Iphone hedder funktionen Livetekst. På Android kan du bruge Google Lens til at fotografere tekst og sende direkte til din pc.
Med C-Pen skal udgangspunktet være tastet tekst. På smartphone bl.a. Google lens kan man nu OCR-behandle håndskrift.
Mange af de indbyggede dagligdags teknologier er en GDPR-udfordring. Dette orienterer vi altid studerende og brugere om. Vores erfaring er dog, at lethed og tilgængelighed overtrumfer alt.
Fik du ikke svar på dit spørgsmål, kan du kontakte os her
Du hører fra os senest 48 timer efter modtagelse.
Få maj, juni og juli gratis.
Bestil og betal medlemskab nu - for skoleåret 22/23.