Du kan søge på videoer, gemme dem, oprette og dele spillelister og bruge apps og guides. Se hvordan du gør det hele på Velkommen til Ordlab.
Nej, efter 1. januar 2024 er det ikke muligt at købe et personligt medlemskab.
Hos Ordlab mener vi, at alle læse- og skriveudfordrede skal have den nødvendige hjælp til at kunne læse og skrive. Vi udvikler os bedst ved at undersøge og lære sammen, og derfor er det vigtigt, at alle, der har brug for det, har lige adgang til Ordlab.
Vi har derfor lukket for salg af personlige medlemskaber. I stedet kan man købe medlemskab til hele sin skole eller virksomhed. Formålet er at fokusere på, at alle på skolen eller i virksomheden får adgang, så læse- og skriveudfordrede bedst kan hjælpe sig selv og hinanden.
Hvis du har købt et personligt medlemskab, fortsætter det indtil udløbsdatoen, hvorefter det stopper. Har du som fagperson brug for, at din skole eller virksomhed har adgang til Ordlab, kan du som hidtil blot kontakte os, så får I et godt tilbud på et medlemskab til hele jeres skole eller arbejdsplads.
Ønsker du som enkeltmandsvirksomhed eller lignende at have adgang til Ordlab, så kontakt os, så finder vi en løsning, der passer til dig.
Du er altid velkommen til at kontakte os på tlf. 22 13 01 09 eller ordlab@ordlab.dk.
De mange gode fagprofessionelle, der har deltaget i vores faglige samtaler i sæson 1, kan selvfølgelig stadig høres. De er både relevante og anbefalelsesværdige.
Mange af vores kolleger i ordblindefeltet er begyndt at producere podcast selv. Vi tager derfor en pause i denne sæson for senere at vurdere, om vi skal fortsætte.
For at logge ind på Ordlab med Unilogin, kræver det at din skole/kommune har et medlemskab.
Hvis du mener, at din skole/kommune er medlem, men du stadig ikke kan logge ind, skal du skrive til ordlab@ordlab.dk. Send dit Unilogin og navn på skole. Så løser vi det.
Hvis der er hængelås på, så er det sandsynligvis fordi, du ikke er logget ind. Så snart du logger ind, forsvinder hængelåsene.
Jo, men det samme kan, i dag, gøres hurtigere og mere tilgængeligt vha. din smartphone.
En C-Pen skal findes frem fra tasken og kobles til pc. Elevernes smartphones ligger altid inden for en armslængde.
En C-pen skal have installeret driver på pc eller mac. På smartphones er funktionen nu en del af styresystemet. På Iphone hedder funktionen Livetekst. På Android kan du bruge Google Lens til at fotografere tekst og sende direkte til din pc.
Med C-Pen skal udgangspunktet være tastet tekst. På smartphone bl.a. Google lens kan man nu OCR-behandle håndskrift.
Mange af de indbyggede dagligdags teknologier er en GDPR-udfordring. Dette orienterer vi altid studerende og brugere om. Vores erfaring er dog, at lethed og tilgængelighed overtrumfer alt.
Hvis du modtager: “Alle videoer” i stedet for en konkret spilleliste, så er det sandsynligvis fordi, hele linket ikke bliver omdannet til et hyperlink. Se evt. vedlagte video:
Hvis du står og mangler en specifik video, er du meget velkommen til at skrive til ordlab@ordlab.dk. Så sørger vi for, at videoen bliver sat i produktion.
Det er desværre en misforståelse.
Ordlab samarbejder med STUK, hvilket betyder, at alle institutioner med SPS-modtagere, der modtager instruktionstimer, har fri adgang til videovejledningerne på Ordlab. Man skal altså være SPS-udbyder. Det er ikke nok at have SPS-støttede elever.
Kun skoler med elever/studerende, der får SPS-støtte inkl. undervisningstimer, kan få fri adgang. Alle andre skoler/institutioner skal abonnere selvstændigt.
Spørgsmål vedrørende Tal til Windows
Klienten til Tal til Windows kan fra d. 1 oktober 2024 ikke længere downloades via Ordlab.dk. Det betyder, at nye brugere ikke kan tilgå og bruge Tal til Windows. Brugere der allerede har adgang til Tal til Windows, kan bruge programmet indtil medlemskabets udløb. Skriv til anne@ordlab.dk hvis du har nogle spørgsmål til dette.
På Ordlab ønsker vi at være dem, der hele tiden oplyser og informerer om de nyeste og bedste teknologier. Den nye talegenkender i Windows 11 er gratis og klart mere tilgængelig og lettere at bruge end Tal til Windows. Dette oplyser vi om på vores kurser og webinarer.
Der kan være flere muligheder:
Hvis du ikke har været logget på Tal til Windows siden d. 21 november 2022, skal du først logge på Ordlab.dk. Så bliver dit unilogin automatisk registeret og du kan nu logge på Tal til Windows igen.
Der kan være noget galt med dit login. Prøv at få en anden til at logge på. Hvis det lykkes for den anden person, skal du kontakte din lokale it-support for fejlfinding på dit Unilogin.
Måske har du/din institution ikke Premium-abonnement?
Tidligere startede alle dikteringer med store bogstaver. Men dette var et stort irritationsmoment for mange brugere. “Tal til Windows” er primært udviklet til kombinationsskrivning – tastning og diktering. Udviklere, som os, skal vælge mellem lille eller stort bogstav ved hver ny indtaling. Som det er nu, er man fri for efterfølgende at rette alle de indtalte ord, man kan blot nøjes med dem, der skal være med stort bogstav.
Ja, “Tal til Windows” er faktisk bedst til at diktere enkeltord eller korte sætninger. Det er det, vi har kodet den til. Alt for mange er nemlig vant til at anvende synonymstrategier, og ved svære ord ændres sætningen for at undgå disse. Med “Tal til windows” kan vi taste de ord, vi kan skrive og nøjes med at diktere de svære.
Hvis dikteringen ikke er specielt præcis, går genkenderen i gang med at “rette” ud fra den kunstige intelligens – gælder specielt på iPhones. Genkenderen leder efter “fejl”. Når den tror, den har fundet en fejl, starter den forfra med at rette det dikterede. Finder den endnu en fejl, startes processen igen. Dette får det udtryk, at ordene hopper rundt. Dette sker ikke, hvis man dikterer enkeltord og korte sætninger.
Fik du ikke svar på dit spørgsmål, kan du kontakte os her