Ordlab – En kort introduktion

Her skal du se en ultra kort introduktion af platfomen Ordlab.

Videotekst

Her skal du se en introduktion til platformen Ordlab. På Ordlab er der mere end 350 vejledningsvideoer til de nyeste teknologier til støtte for personer med læse- og skrivevanskeligheder.

Når du skal finde en video, kan du enten søge i søgefeltet. Eller du kan bruge filtreringsmuligheder. Vælg hvilken platform du bruger. Hvilken opgave du har brug for hjælp til Og til sidst om det er et specifikt hjælpemiddel du vil bruge. Klik på “Søg”.

Du kan altid tilføje eller fjerne filtre. I venstre side kan du klikke dig ind på forskellige kategorier. Kategorierne er opdelt på samme måde som filtrene.

Mange af hjælpemidlerne findes til forskellige platforme. Klik på pilen for at folde valgmulighederne ud. Klik på den video du gerne vil se. Klik på Play for at se videoen.

I fanen her kan du tilføje videoen som favorit. Du kan tilføje videoen til en spilleliste eller dele videoen med andre brugere. Alle videoer har et unikt ID-nummer, som du kan søge frem i søgefeltet.

Under videoen kan du springe direkte ind forskellige steder. Du kan også kort læse hvad videoen handler om her – eller du kan dykke ned i videoens manuskript.

I højre side finder du andre videoer i samme serie. Du finder dine favoritvideoer og spillelister under min side. Du kan dele dine spillelister med kollegaer, studerende eller andre der kunne have glæde af dem.

Har du svært ved at læse teksten på siden, kan du klikke på lydikonet. Her har vi samlet en række videovejledninger til hvordan du kan få teksten på skærmen læst op.

Ikonet her illustrer hvilken platform vejledningen er lavet til. Hvis der er flere ikoner på en video, kan programmet bruges på tværs af flere platforme.

På forsiden kan du finde en række videoer, der kan hjælpe dig godt i gang med at bruge platformen. Det er også på forsiden du kan finde vores talegenkender Tal til Windows og udtaletræner. Hvis du scroller ned, kan du se nogle af de kurser vi tilbyder. Og nederst på forsiden kan du se de nyeste videoer, der er blevet lagt op.

Under tips, fortællinger og meninger kan du finde inspiration fra praksis. Der bliver delt gode råd, fortalt fortællinger og delt meninger. Vi besøger aktive brugere såvel som vejledere og undervisere. Er du interesseret i et abonnement, kan du læse mere om vores forskellige abonnementer her.