Ordlab – En kort introduktion

Her skal du se en ultra kort introduktion af platfomen Ordlab.

Videotekst

Her skal du se en introduktion til Ordlab. På Ordlab er der mere end 450 instruktionsvideoer til de nyeste digitale teknologier til støtte for personer med læse- og skrivevanskeligheder.

Her ser du søgefeltet. Du kan søge direkte efter en specifik video i søgefeltet. Når du begynder at skrive, vil der automatisk komme forslag frem. Du kan også vælge at søge via filter. Du kan søge efter instruktionsvideoer til platform, opgave og hjælpemiddel. Det er IKKE muligt at bruge søgefeltet her og søgning via filter samtidig. Vælg hvilken platform du bruger. Hvilken opgave du har brug for hjælp til. Og til sidst om det er et specifikt hjælpemiddel du vil bruge. Du behøver ikke sætte kryds i alle tre kategorier. Du kan nøjes med at sætte ét kryds eller du kan sætte flere. Det er op til dig. Klik på “Søg”. Her kan du se hvilke videoer der er lavet om OCR til AppWriter Windows. Slet filteret Windows, hvis vi vil se funktionen OCR på tværs af platforme. Ikonet her illustrer hvilken platform vejledningen er lavet til. Hvis der er flere ikoner på en video, kan funktionen eller programmet bruges på flere platforme. Du kan også lede efter instruktionsvideoer ved hjælp af kategorierne i venstre side. Hvis du klikker på et af felterne, kan du læse mere om den opgældende platform, opgave eller hjælpemiddel. Derudover kan du folde de enkelte felter ud og på den måde få et overblik over hvad der findes. Det er eksempelvis muligt at folde ’Øvrige’ ud, så du kan se alle hjælpemidler vi har lavet videoer til.

For at se en instruktionsvideo skal du klikke på den. Klik på Play for at starte videoen. I fanen her kan du tilføje videoen som favorit. Du kan tilføje videoen til en eksisterende spilleliste eller oprette en ny spilleliste. Du kan også dele videoen med andre brugere ved at sende linket. Her kan du se videoens ID-nummer, som du kan søge frem i søgefeltet. I feltet her, kan du springe direkte ind forskellige steder i videoen. På den måde behøver du ikke nødvendigvis at se hele videoen, for at få svar på det du søger. Du kan også kort læse hvad videoen handler om her – eller du kan dykke ned i videoens manuskript. I højre side finder du informationer om videoen samt andre videoer i samme serie.

Du finder dine favoritvideoer og spillelister under “Min side”. Du kan dele dine spillelister med andre, der kunne have glæde af dem.

På forsiden kan du finde en række videoer, der kan hjælpe dig godt i gang med at bruge platformen. Det er også på forsiden du kan læse mere om vores talegenkender “Tal til Windows” og udtaletræner “Bedre Dansk”. Hvis du scroller ned, kan du se nogle af de kurser vi tilbyder. Og nederst på forsiden kan du se de nyeste videoer, der er blevet lagt op.

Under tips, fortællinger og meninger kan du finde inspiration fra ordblinde, undervisere eller eksperter.

Under guides kan du få et overblik over hvilke hjælpemidler, der kan bruges i specifikke situationer. De enkelte guides indeholder beskrivelser af hjælpemidler og forhåndslavet spillelister, som du kan tilføje til din side.

Er du interesseret i et medlemskab, kan du læse mere om vores forskellige medlemskaber her.

Har du nogle spørgsmål kan du se om de er blevet besvaret og hvis ikke, kan du altid kontakte os via telefon eller ved hjælp af kontaktformularen.