Podcast

Ordlab er interesseret i at række ud og lytte til de professionelle omkring undervisning af ordblinde. Kun gennem samarbejde og videndeling bliver vi alle bedre til at løse den meget vigtige opgave.

Alis Bruun – faglig supervisor, praksisforsker og professionsudvikler – interviewer hen over efteråret 2022 en række eksperter, der har spændende vinkler på undervisning af ordblinde.

Redaktør og vært: Alis Bruun
Producer: Anne Sofie Sønderby

Lyt til Ordlabs faglige samtaler

 

Episode 1: Sæt strøm til dine hjælpemidler

Dagens gæst er Allan Madsen, der stiftede Ordlab, da han indså, at videoinstruktioner til hjælpemidler kunne udgøre et vigtigt stilladserende redskab for såvel ordblinde som de professionelle. Det at ordblinde skal kunne klare sig selvstændigt og være uafhængige af andres hjælp har været en drivkraft gennem hele hans professionelle virke.

Episode 2: SPS – vigtig støtte til ordblinde studerende

Dagens gæst er Henriette Engedal Schwenningsen, der er Læse-/skrivevejleder på Institut for kommunikation og handicap (IKH). Hun fortæller om Specialpædagogisk Støtte (SPS). Hvad er det for et tilbud, og hvordan tilbydes det? Hvem er de, dem der tilbyder test, it-instruktioner og studiestøtte? Hvorfor er det et godt tilbud, og hvordan er det, når det er bedst?

 

Næste episode kommer i uge 41